Sportvärlden fortsätter att leverera

Jussi Salo, ville peppa och vända sitt herrhockeylag och gjorde det genom att rita en bild på ett kvinnligt   könsorgan och ett manligt. Han frågade vilken sida de ville vara på. Under bilden på det kvinnliga könsorganet står det några punkter som hör till. Vara en kvinna, vika ner sig, gnälla. 
Under det manliga könsorganet står det: Ta ansvar, ha kul, vara en man. 
Det är väldigt enkelt att förstå att han anser att kvinnor är något dåligt och män något bra.

Förhoppningsvis så tänker ni som jag, att Jussi Salo är en trångsynt man fylld av fördomar. Men med eftertanke så kan jag inte påstå att Sverige är ett jämställt land, bortsett från dessa trångsynta människor som blir uppmärksammade i media. Vi har självklart kommit längre med jämställdhet än vad många andra länder i världen gjort, men fortfarande finns det förnedring mot kvinnor i vardagligt prat som de flesta inte ens lägger märke till, eftersom att det blivit så vanligt. 
Några exempel är "Vill du vara en man eller mus?" "Jävla fjolla" som oftast används för att beskriva att en kille är mesig som en tjej. "Kasta som en tjej" och "Pussy" som används för att beskriva att någon är feg. Att ha "stake" är även något som man använder för att beskriva någon med mod. Hur kommer det sig att det är mer accepterat för en tjej att vara "pojkflicka" än att en pojke är en "flickpojke"? Varför uppfattas kvinnan som svag och mesig 2013? 

Vi kan alltså konstatera att än idag finns det mycket som måste få en ändring inom detta. 



Här får ni en bild som jag tänker passar fint

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar